LOMAT BV
Chapewerken

De dekvloer of chape is een essentieel onderdeel van de woning.
Het is een mengsel van zand, cement en water. Chape wordt geplaatst om nadien de vloerlaag stabiel en waterpas te kunnen plaatsen.
Wij beschikken over een volautomatische vrachtwagen die de chape via een pompsysteem rechtstreeks op de ondergrond aanbrengt.
Deze methode laat ons toe om snel en efficiƫnt te chappen tegen een betaalbare prijs.

Soorten chape :

Niet hechtende chape : Deze chape hecht niet aan de draagvloer. Tussen de chape en de draagvloer komt er een scheidingslaag : een folie, een isolatiemat, een thermische isolatie , een waterwerende laag.

Hechtende chape : Minstens 5 cm dik, te gebruiken bij vlakke ondergrond, altijd gewapend.

Zwevende chape : Een zwevende chape wordt op de isolatielaag aangebracht en wordt altijd gewapend toegepast.

Sneldrogende chape : Een gewone cementchape heeft een droogtijd van 28 dagen. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Er zijn additieven die dit proces versnellen waardoor je een droogtijd van 3, 10 of 15 dagen.

Hellende chape : Hellende chape wordt geplaatst op platte daken en terrassen om de waterafvoer optimaal te voorzien.

Uitvulchape : Dit is de chapelaag die geplaatst wordt om alle kabels en leidingen weg te werken om zo uw isolatieplaten mooi vlak te leggen zodat ze perfect op elkaar aansluiten. Hier wordt geen gewapend of randisolatie gebruikt.

Bewapening : Bewapening is zeer belangrijk bij een zwevende chape en chape die geplaatst wordt op vloerverwarming. De bewapening zorgt ervoor dat de chape sterker wordt en om het werken (krimpen en uitzetten) van de chape tegen te gaan bij vloerverwarming (koud en warm worden). Bewapening kan bestaan uit netten of vezels.

Randisolatie : Om de werking van de chape op te vangen.

Realisaties
Bekijk enkele van onze projecten:
Chapewerken

Chapewerken

Chapewerken

Graag een offerte gewenst? Vraag offerte aan

Graag een afspraak gewenst?

Contacteer Steve: 0477/24.28.32